Een nieuwe, veelbelovende (Belgische) speler in de zonnepanelen industrie: ELAT Solar

Opgericht door experten uit de sector en de tekortkomingen van bestaande merken

Onze samenleving werkt continu aan een duurzamere toekomst. Dat is merkbaar in de steeds wijzigende wetgeving en de innovaties op de markt. De vraag naar milieuvriendelijke en efficiënte oplossingen om aan onze huidige en toekomstige energiebehoeften te voldoen, blijft dan ook stijgen. ELAT Solar is een nieuwe speler op de markt: met zonnepanelen van de hoogste kwaliteit en een vooruitstrevende mindset gaan ze volop voor die groene toekomst. 

ELAT Solar is een compleet nieuw zonnepanelenmerk met drie hoogwaardige zonnepanelen die zich onderscheiden in de zonne-industrie door de combinatie van de gebruikte TOPCon technologie en hun full black uitstraling. Dat zorgt voor uitzonderlijke prestaties, uitstekende duurzaamheid én beantwoordt aan de vraag van de consument voor esthetische oplossingen. 

“Het resultaat van een grondig onderzoek”, legt de oprichter uit. “We hechten erg veel belang aan de kwaliteit van onze oplossingen omdat we zelf, als ervaren installateurs, een probleem ervaarden in de bestaande markt. Geen enkel merk kon ons bieden waar wij en onze klanten naar op zoek waren. De enige oplossing? Zelf de handen uit de mouwen steken.” 

elat solar zonnepanelenmerk flas folie
elat solar zonnepanelenmerk black frame
elat solar zonnepanelenmerk glas glas

Geboren uit ervaring, passie en kennis

ELAT Solar is ontstaan in de bekende ELAT-regio: de hoogtechnologische kennisdriehoek die Eindhoven, Leuven en Aken met elkaar verbindt. “Innovatief? Dat woord gebruiken we niet graag om de eenvoudige reden dat dit voor veel mensen een gelijkaardige betekenis heeft als experimenteren. We willen duidelijk zijn dat we niet zomaar iets proberen met de nieuwste technologie, maar dat we met bewezen technieken en een enorm vooruitstrevende mindset aan het werk gaan. Dat creëert zekerheid en vertrouwen, exact wat je nodig hebt als het gaat over energie en je energierekening.”

De oprichters ontdekten bij zichzelf en anderen een grote behoefte aan geavanceerde en betrouwbare oplossingen. De prestaties van bestaande merken bleken vaak onbevredigend. De beperkte garanties en vaak ondermaatse service zorgden bovendien voor enorm veel frustraties. ELAT Solar biedt een oplossing die zowel beantwoordt aan de vraag van de consument als aan die van de installateur. Met hun vooruitstrevende technologie, het strak design en de focus op duurzaamheid, is ELAT Solar klaar om een significante impact te maken in de zonnepanelenmarkt.

Aangedreven door TOPCon-technologie

De panelen van ELAT Solar zijn ontwikkeld op basis van TOPCon-technologie (Tunnel Oxide Passivated Contact). Een veelbelovende en schaalbare technologie met heel wat voordelen. Ze is veel schaalbaarder dan andere, nieuwe technologieën binnen de zonnepanelen industrie. TOPCon is namelijk gebaseerd op de huidige heersende technologie: PERC (Passivated Emitter Rear Contact). Deze technologie maakt gebruik van een gepassiveerde film aan de achterkant van de zonnecellen om meer licht te absorberen.

TOPCon gebruikt dezelfde PERC-film, maar voegt daarbovenop een tunneloxide-laag toe om ongeabsorbeerd licht te bevatten en recombinatieverliezen te verminderen. Met slechts een paar extra stappen slaagt TOPCon er dus in om een PERC-zonnecel om te zetten in een aanzienlijk efficiëntere cel. Dat is de reden waarom deze technologie de laagste netto kapitaalkosten heeft op volledige schaal. Het kan vrij eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande PERC-productielijnen, zonder het productieproces al te veel te veranderen.

Full Black zonnepanelen

Bovendien zijn de zonnepanelen opgebouwd met monokristallijne zonnecellen, wat een full-black uitstraling geeft. Hoewel dat bijzaak lijkt, is het dat allerminst. “Consumenten gaan bewust op zoek naar esthetisch aantrekkelijke producten die ook performant zijn.” Bovendien zorgt dit type zonnecel voor een betere weerstand tegen weersomstandigheden en een hoger rendement. Ze reflecteren minder zonlicht, waardoor ze meer kunnen absorberen. Bovendien presteren ze beter op elk moment van de dag, zelfs wanneer de zon onder een zeer lage hoek staat.

38 jaar kwaliteitsgarantie

Door het groot vertrouwen in de kwaliteit en levensduur van de eigen producten, biedt ELAT Solar maar liefst 25 tot 38 jaar garantie aan bij de consument. Iets dat geen enkel ander merk kan. Op die manier probeert ELAT Solar de installateur en consument te overtuigen van hun state-of-the-art producten. “We hebben echt een paar superieure zonnepanelen op de markt gebracht en zijn overtuigd van de prestaties. Die garantie is dan ook een verdiend voordeel voor onze eindklant.” 

 

De oprichters willen zo bijdragen aan een mooiere toekomst. “We noemen onszelf graag bruggenbouwers. Bruggen van kennis en ervaring, tussen installateurs en consument. Maar we bouwen ook een brug naar een betere toekomst waarin groene energie alomtegenwoordig is. Een toekomst waarin we allemaal ons steentje bijdragen om onze planeet te redden en bewust te kiezen voor duurzame oplossingen. Een missie waar wij met heel veel passie onze schouders onder zetten.“

Vanaf nu beschikbaar

De zonnepanelen van ELAT Solar zijn op dit moment beschikbaar. Installateurs en consumenten kunnen via de website contact opnemen voor meer informatie, eventuele samenwerkingen en bestellingen. Op de website lees je trouwens heel wat meer informatie over de gebruikte technologieën, de missie van het bedrijf en de specificaties van de zonnepanelen.

Relevante blogposts