Marc de Bel stelt nieuw voorleesboek ‘Soko’ voor

Auteur Marc de Bel schreef met ‘Soko’ een ontroerend boek over de kracht van vriendschap bij groot verlies. ‘Soko’ is niet alleen een prachtg verhaal voor kinderen tussen 4 en 7 jaar, maar ook uiterst geschikt om thuis of in de (kleuter)klas mee aan de slag te gaan dankzij de bijhorende educatieve bijlage. Met dit boek duikt Warme William op in de leefwereld van het jongste publiek. Want jong geleerd is oud gedaan.

“Gevoelens mogen niet gaan gisten. In dit boek leert Soko dat je met verdriet kan leren omgaan. Door de ogen van Soko ontdekken de jongste lezers dat je er nooit alleen voorstaat en dat het helpt als je praat over je gevoelens.”

Voor de lancering ervan organiseert het Fonds GavoorGeluk op 1 maart 2023 een gezellig boekenfeestje in De Krook in Gent. Ouders en kinderen gaan op een intieme ontdekkingstocht. Marc de Bel vertelt het verhaal van Soko en zijn vrienden, Arnold Hovart brengt de illustraties live tot leven en uiteraard is Warme William ook van de partij.

“Samen met Warme William wil ik me sterk maken voor het mentaal welzijn van onze kinderen. Als ook maar 1 kind dat rouwt om een verlies zich herkent en idenHficeert met Soko, dan kunnen we dit warme project geslaagd noemen.”

Over Warme William

‘Soko’ maakt deel uit van de Warme William-campagne. Warme William is een bewustmakingscampagne waarmee het Fonds GavoorGeluk emoties bespreekbaar wil maken. De blauwe beer Warme William is de mascotte van deze campagne. Hij wil jongeren aanzetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar wie het even moeilijk heeft. Want het is meer dan oké om niet altijd oké te zijn.

Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht,… Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen. En ja, ook jij kan zo een Warme William zijn. De Warme William-campagne staat je bij met tips en tricks om écht te leren luisteren.

Over het Fonds GavoorGeluk

GavoorGeluk wil alle Vlaamse jongeren veerkrachtig maken. Het vraagt aandacht voor mensen met groeipijnen, in de eerste plaats jongeren. GavoorGeluk richt zich daarbij op universele of primaire preventie.

Relevante blogposts