Plaatselijke fauna-kunst fleurt Ruelensstraat op!

LEUVEN – Sinds kort valt er weer wat meer kunst te ontdekken in het Leuvense. Als toegangsstraat naar het Provinciedomein werd de Leopold Ruelensstraat onder handen genomen door lokale en professionele streetart kunstenaars. Je kan er diverse kunstwerken ontdekken die de lokale vogels in de verf zetten. Een uitstap doorheen de wijk richting het Provinciedomein wordt zo een beleving voor jong en oud!

 

Het straatcomité van de Leopold Ruelensstraat vond dat het dringend tijd werd om wat meer groenbeleving te voorzien in hun straat. “Wij hebben zelf geen bomen in de straat en een beetje natuur op de muur maakt iedereen vrolijker”, vertellen Ine en Els, de meters van dit project.

 

Zij engageerden zich om een dossier in te dienen bij de stad Leuven waarvoor ze een subsidie ontvingen via het ‘Kom op voor je wijk’-traject.

 

De sociale cohesie staat centraal in deze bruisende wijk. Met tal van buurtbewoners die zich dagelijks inzetten voor de beleving in hun buurt, werd er dan ook al snel een draagvlak gecreëerd. Voor het creatieve voortraject en de realisatie van de muurschilderingen deed het straatcomité beroep op lokaal kunstcollectief Treepack. Als Leuvense kunstenaars zijn zij gespecialiseerd in muurschilderingen & street art-projecten, en werken ze concepten op maat uit om een aangename sfeer en beleving te creëren in publieke ruimtes. Ze realiseerden al verschillende projecten in het Leuvense.

 

Het volledige project speelt in op de verbinding van de verschillende buurtbewoners: door hen actief te betrekken doorheen het project wordt creativiteit en verbinding gestimuleerd. In een eerste fase werdervan 10 elektriciteitskasten in de wijk geschilderd. Zo kunnen bezoekers van het Provinciedomein zich laten inspireren op een ludieke en kunstige wijze. Met Tour Elentrik worden zowel professionele kunstenaars alsook lokale creatievelingen begeleid om kunst te brengen in de openbare ruimte. Na een workshop streetart-technieken realiseerden zij enkele werken om U tegen te zeggen.

 

Als kers op de taart werd de kunstenaar Tuzq uitgenodigd om een muurschildering te creëren aan het begin van de Leopold Ruelensstraat. Op basis van buurtmomenten onder leiding van Treepack werd er een overkoepelend thema uitgewerkt voor het kunstwerk. Vervolgens liet Tuzq zich inspireren door de input van de buurtbewoners die graag wat meer natuurlijke omgeving zagen in hun straat. De ontwerpen werden tenslotte voorgesteld aan de ruime buurt en iedereen kon zijn stem uiten via een formulier. Zo kan je vanaf vandaag vier lokale eenden spotten in een kleurrijk jasje. Als jonge en getalenteerde kunstenaar wist deze kerel alweer de harten te veroveren van de voorbijgangers met dit vrolijke en kleurrijke kunstwerk.

 

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en streetart, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Wondernemer |
Wondernemer |

Locatie : Leopold Ruelensstraat 1A, 3010 Leuven

Projectnaam: #youarebeautiful

Contact:
Direct URL  | https://www.treepack.net/projects.html  

Instagram    | https://www.instagram.com/treepack

Facebook     | https://www.facebook.com/treedotpack

Website        | https://www.treepack.net

 

tag & socials:

#treepack

@treepack

@tuzq_one

 

E-mail | junes@treepack.net
Phone | +32 476 73 23 70 (Junes Bazouz)

Relevante blogposts