Groenheid van meer dan 1000 Vlaamse gezinnen in kaart.

GEEL – Kempisch zonnepaneleninstallateur Belgian Solar werkt actief aan een groener en duurzamer België. Daarom gingen ze op zoek naar de groenheid van Vlaanderen via een enquête, de groenheidsmeter, en delen nu het resultaat.

De groenheidsmeter

Belgian Solar is een Kempisch energiebedrijf dat al meer dan tien jaar zonnepanelen, intelligente omvormers en slimme thuisbatterijen aanbiedt en installeert. Na de afschaffing van de terugdraaiende teller in Vlaanderen zagen zij een daling in de motivatie om mee te werken aan een groener België. Door gebrek aan informatie over hoe het nu zit met de groenheid in Vlaanderen deden ze zelf een grootschalig, onafhankelijk onderzoek bij meer dan 1000 Vlaamse gezinnen aan de hand van een enquête. 

“Met de groenheidsmeter willen we in kaart brengen hoeveel procent van de Vlaamse gezinnen nog openstaat voor groene energie en aantonen dat investeren nog altijd een goede beslissing is”, klinkt het bij Wim Dirickx van Belgian Solar.

Met de groenheidsmeter willen we in kaart brengen hoeveel procent van de Vlaamse gezinnen nog openstaat voor groene energie en aantonen dat investeren nog altijd een goede beslissing is.

Wondernemer |

96% heeft interesse in hernieuwbare energie

De enquête begon met de vraag of de respondent interesse heeft in hernieuwbare energie. Wat blijkt? Dat 96% van de respondenten hier, ondanks alle aanpassingen en maatregelen, interesse in heeft. De stijgende energieprijzen zitten hier hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel tussen, maar toch geeft dit een mooi beeld. 

De boodschap die we hiermee willen benadrukken? Investeren in hernieuwbare energie!

Dit toont aan dat de Vlaamse gezinnen het nut van duurzame energie nog wel inzien. Wat enorm belangrijk is voor een goede – en groene – toekomst. En dat blijkt ook uit verdere cijfers, want 65,6% beseft dat er nood is aan duurzaamheid om een betere toekomst te realiseren. De boodschap die we hiermee willen benadrukken? Investeren in hernieuwbare energie!

Wondernemer |

De tevredenheid van de Vlaming

Het is daarnaast gebleken dat de Vlaamse gezinnen meer dan tevreden zijn van hun investering in hernieuwbare energie. 89,5% van wie reeds een systeem heeft is tevreden met de plaatsing ervan. Nog eens 88% is tevreden met de werking van hun systeem en maar liefst 94,4% is tevreden met de besparing die het systeem hun oplevert. 

Investeren loont dus. Of het nu zonnepanelen, thuisbatterijen of laadpalen zijn. Op lange termijn zal je er alleen maar voordelen aan over houden. En dat zien de respondenten ook in, want 92% overweegt de aankoop van een duurzame energieoplossing – naast zonnepanelen – zoals een airco, thuisbatterij, laadpaal of andere.

Conclusie: hoe groen is Vlaanderen

Uit de resultaten van onze onderzoek kunnen we alleen maar vaststellen dat Vlaanderen goed op weg is om flink te vergroenen. Dat is positief nieuws. Heel wat Vlaamse gezinnen hebben de afgelopen jaren al geïnvesteerd in zonnepanelen, maar staan er voor open om ook nog in andere duurzame energiebronnen te investeren.

Relevante blogposts