Antwerpse succesformule in ready-to-serve cocktails verovert nu ook Verenigd Koninkrijk en Nederland

Craftails is een Antwerps bedrijf dat zich specialiseert in het creëren van pre-made dranken voor de B2B-markt. Met hun ready-to-serve cocktails willen ze horeca-uitbaters een oplossing bieden waarmee ze tijd en geld kunnen besparen en toch winst kunnen maken. Een Belgisch product dat ondertussen internationaal succes kent. 

Snel groeiend succes

Craftails werd in 2020 als een kleinschalige Antwerpse onderneming opgericht door Naushad Rahamat, Yannick Draeyers en Sofian Vlaminck. Ondertussen kende het bedrijf een enorme groei in België. Om dat succes op te vangen, breidden ze het team uit met ondernemers die de nodige ervaring hebben om de verkoop en productie te ondersteunen, zoals vennoot Carl Van Droogenbroeck.

Anno 2022 is Craftails uitgegroeid tot een internationaal merk. Ze veroverden reeds de Belgische markt en richten nu hun pijlen op het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

 

Ready-to-serve cocktail van Craftails

Stijgende vraag op de markt

Cocktails waren niet altijd even gangbaar op de Belgische terrassen. Waar ze vroeger gezien werden als een dure luxe drank, warmt het publiek steeds meer op voor de extravagante dranken. Tegenwoordig zijn cocktails niet meer weg te denken uit de horeca. Een stijgende vraag die de horeca-uitbaters doet zoeken naar meer personeel of alternatieven om de cocktails eenvoudig en snel te serveren.

Voor veel uitbaters is het een opdracht om met cocktails aan de slag te gaan. De drankjes worden gezien als tijdrovend, moeilijk te maken en duur. Het vergt een behoorlijke investering in tijd en vaardigheden om de kunst van het mixen onder de knie te krijgen. Niet elke zaak heeft de nodige middelen of tijd om hier in te investeren. Dat beseften ook Naushad, Yannick en Sofian, die op jonge leeftijd hun succesvolle carrière in hospitality begonnen. Ze kennen de pijnpunten in de horeca maar al te goed. Daarom goten ze hun jarenlange ervaring, kennis en vaardigheden in hospitality en mixologie in een kant-en-klare oplossing: ready-to-serve cocktails.

Dit soort cocktails worden vaak gelijkgesteld aan lagere kwaliteit. Een vooroordeel dat nog steeds in veel hoofden leeft en ook een obstakel vormde voor de Antwerpse ondernemers. Met hun product bewijzen ze het tegendeel. Ze gieten hun jarenlange ervaring in kwalitatief hoogstaande dranken. Zo bieden ze horeca-uitbaters een oplossing die hen verzekert van kwalitatieve en efficiënte dranken die snel geserveerd kunnen worden en toch de nodige winstmarge opleveren. Zonder dat ze daarvoor een speciale opleiding of vaardigheden nodig hebben.

Relevante blogposts