Ethisch accessoirelabel DétaiL opent tweede flagshipstore in Gent

Vanaf afgelopen vrijdag 7 oktober is het historische Gent een accessoirewinkel rijker aangezien het ethische DétaiL haar horizon verbreedt en een tweede vestiging opent in de levendige Brabantdam. Het Limburgse merk, en haar joviale oprichtersduo Bob en Céline, laat zich niet afschrikken door eventuele obstakels als modelabel anno 2022. Het label waagt een sprong in het diepe en belandt zo vol goesting, begin oktober, in de karaktervolle grootstad.

Het inspirerende India

De Limburgse hoofdstad Hasselt is de plaats waar het in 2012 allemaal begon voor DétaiL. Het merk bloeide door de jaren heen uit tot een vaste waarde in de modestad waarbij het kloppende hart van de onderneming, zijnde de juwelen, onderweg werd aangevuld met lederen accessoires. Het brede gamma aan accessoires staat volledig in teken van de Indische cultuur wat al jaar en dag vele Limburgse harten steelt en sneller doet slaan.

De inspiratie voor de unieke collectiestukken stamt onafgebroken af van de rijkelijke Indische cultuur, met haar levendige kleuren en authentieke architectuur. De Dvijya boog en de raamstructuur van de Jali blijven een opvallend detail in de afwerking van de handtassen en dit zal het accessoirelabel ook blijven doortrekken in al haar facetten.

De founders van DétaiL
In één van de ateliers in India.

Een voorliefde voor Gent

De Limburgse liefde en affiniteit met het karaktervolle merk wil DétaiL nu ook graag aan de gezellige Gentenaren bijbrengen door de opening van haar tweede vestiging in de Oost-Vlaamse hoofdstad.

De keuze voor een nieuwe vestiging in de stad Gent was geheel gevoelsmatig, net zoals vele andere beslissingen binnen de kleine onderneming. Het is een grootstad waar beide ondernemers zich goed voelen, een plaats waar zij maar al te graag hun passie en verhaal mee willen delen. De Gentse mentaliteit is verder ook een belangrijk element waarbij de ondernemers merken dat Gentenaren zich moeiteloos openstellen voor het ethische merkverhaal en ook een zekere voeling hebben met duurzaamheid en spiritualiteit. Het koppel heeft hierbij niet enkel een connectie met de prachtige stad maar ook met de sympathieke Gentenaren.

"De reden waarom we voor Gent hebben gekozen, en niet voor een andere (Belgische) grootstad, is omdat Gent onze lievelingsstad is in België. We vinden het om te beginnen een zeer mooie stad, maar nog belangrijker is dat wij ons steeds zeer goed voelen als wij in Gent zijn. Het is dus eerder een gevoel, dan een zeer doordachte en onderbouwde keuze. Wij zijn namelijk mensen die zeer veel beslissingen op basis van ons buikgevoel nemen, dus dit is voor ons niet zo anders dan anders."

FW collectie soon in-store in Gent

Over DétaiL

Founders van DétaiL

DétaiL is een Belgisch ethisch modelabel, gespecialiseerd in zilveren juwelen met natuurstenen en handgemaakte lederen handtassen.

Het Limburgse koppel, Bob en Céline, vormen het sterke duo achter het merk en beschikken over een grote voorliefde voor India. DétaiL is bijgevolg gebaseerd op de Indische cultuur en architectuur waarbij de Indische invloeden worden doorgetrokken doorheen heel het merk.

Met eigen ateliers in India doelen zij op het maken van een verschil in het leven van Indische ambachtslieden. Dit door het samenwerken met kleine ateliers en het aanbieden van opleidingen.

Praktische info

Flagshipstore Hasselt

Locatie: Zuivelmarkt 9, 3500 Hasselt

Flagshipstore Gent
Locatie: Brabantdam 25, 9000 Gent

Relevante blogposts