UCLL Diepenbeek pronkt met reusachtige muurschildering ‘Bright Minds’

DIEPENBEEK – Street art en muurschilderingen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefomgeving. Kunst wordt zo toegankelijk opdat iedereen kan genieten van meer kleur en creativiteit. Ook de campus van UC Leuven-Limburg te Diepenbeek pronkt vanaf heden met een reusachtig kunstwerk op hun binnenplein. De muurschildering Bright Minds van de street art organisatie Treepack, brengt de studenten samen en inspireert ze om het beste uit hun zelf te halen.

 


De campus Diepenbeek van Hogeschool UCLL kreeg de afgelopen jaren een totale make-over. Zo kwam er een nieuw, centraal gedeelte voor meer dan 4000 studenten en personeelsleden. Met deze vernieuwingen wilt de hogeschool een echte ‘living campus’ creëren. Een plek waar studenten en personeel, maar ook externen elkaar kunnen ontmoeten. Een living campus is meer dan een plaats om te leren en te werken. Het is een eigentijdse, bruisende en stimulerende omgeving die voor iedereen toegankelijk is, waar iedereen zichzelf kan zijn, en waar verbondenheid en participatie centraal staan.

 

Exact om deze redenen deed de hogeschool beroep op de expertise van Treepack, een street art organisatie met Limburgse roots. Zo werkten de professionele artiesten drie ontwerpen uit voor het binnenplein van de campus. Uiteraard volledig in het thema van ontmoeting, ontwikkeling en verbondenheid. Na een participatieve stemming waarbij alle studenten en het personeel van de campus hun mening konden uiten over de drie ontwerpen, kwam het kunstwerk Bright Minds tot stand. “Het kunstwerk is een surrealistische, verhelderende wereld die opengaat op de gevels van de campus. Het laat toeschouwers in zekere zin dromen en verlangen naar een gevoel van ‘the sky is the limit’. Alles is mogelijk zolang je maar streeft naar je grootste dromen, de wereld is ons canvas!” Vertellen de artiesten van Treepack.

“De mural Bright Minds weerspiegelt perfect de visie die we met onze vernieuwde campus willen uitstralen: een inspirerende ontmoetingsplek waar authentieke, innoverende en creatieve Movings Minds zich thuis voelen en met elkaar verbinden.” Aldus Marjan Libbrecht, campushoofd van UC Leuven-Limburg te Diepenbeek.

De muurschilderingen bevinden zich weliswaar in de campus, maar ook ex-studenten, bezoekers en iedereen met een hart voor kunst is welkom om de creaties te bewonderen en zich te laten inspireren. De campus opent hun armen voor wie bijdraagt aan een centrale ontmoetingsplek waar de innovatieve geest van studenten centraal staat.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke en commerciële ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art waaronder verschillende kunstwerken in de provincie Limburg. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om openbare kunst te creëren voor een breed publiek.

Wondernemer |

Locatie : Gebouw B, Agoralaan 1/bus1, 3590 Diepenbeek

Projectnaam: Bright Minds

Contact:
Direct URL  | https://www.treepack.net/projects.html  

Instagram    | https://www.instagram.com/treepack

Facebook     | https://www.facebook.com/treedotpack

Website        | https://www.treepack.net

 

tag & socials:

#treepack

@treepack

 

E-mail | junes@treepack.net
Phone | +32 476 73 23 70 (Junes Bazouz)

Relevante blogposts