Hasseltse onderneemsters Vicky (33) en Doortje (38) brengen ‘Bodhi’ op de markt

Hasselt moest afgelopen zomer afscheid nemen van de geliefde ontbijt- en lunchzaak ‘Puur’ op de Botermarkt. De onderneemster Vicky Ceulemans (33) is nu terug met een gloednieuw concept. Zij brengt voortaan, samen met onderneemster Doortje Mazza (38) van kledingwinkel ‘Ravie’, eigen kruidenmengelingen onder de naam ‘Bodhi’ op de markt. De twee leerden elkaar beter kennen tijdens de coronaperiode, waaruit een nieuwe ondernemersdroom ontstond: natuurlijke en veganistische drankjes, limonades, cocktails en mocktails.

Vicky maakte vijf jaar lang in haar zaak ‘Puur’ dagverse ontbijten, heerlijk belegde boterhammen en zoetigheden, maar daar kwam afgelopen zomer een einde aan. De zaak werd ondertussen in een nieuw jasje gestoken door Daphnee Vanstraelen en heet vanaf nu ‘BarDaph’. 

“Al sinds mijn studententijd werk ik graag in de horeca. Ik heb ook altijd gedroomd van een eigen zaak zoals ‘Puur’, maar door de coronaperiode heb ik veel nagedacht”, vertelt Vicky. “Het was tijd voor iets nieuws en ik wou wat meer afwisseling in mijn job. Zo bracht ‘Puur’ me nu op een nieuw pad. Dat van ‘Bodhi’.”

Een vliegende start

Een nieuwe droom die al een tijdje aan het borrelen was, maar die in een stroomversnelling kwam toen ze onderneemster Doortje van kledingwinkel ‘Ravie’ beter leerde kennen. “‘Puur’ en ‘Ravie’ waren twee van de weinige zaken op de Botermarkt die tijdens de pandemie openbleven”, vertelt Doortje verder. “Tijdens onze rustpauzes gingen we vaak een praatje met elkaar slaan omdat onze zaken tegenover elkaar lagen. Op een dag kwam Vicky af met een uitgewerkt, ambitieus plan voor ‘Bodhi’. Ze vroeg me of ik mee met haar in dit avontuur wilde stappen. Kleding is iets heel anders dan drankmengelingen, maar het was altijd mijn droom om iets op de markt te zetten. Een jaar lang hebben we dan ook hard aan die gezamenlijke droom gewerkt, met als resultaat een nieuw merk waar we erg trots op mogen zijn.”

Chai Masala van Bodhi

Duurzaamheid

Verder zijn de mengelingen volledig veganistisch en op verschillende manieren inzetbaar. Je kan er een warm drankje mee maken als alternatief voor koffie en thee, maar ook een cocktail, een mocktail en een frisse limonade behoren tot de mogelijkheden.

De merknaam ‘Bodhi’ betekent trouwens ‘bewustwording’, niet alleen omdat het duurzame mengelingen zijn, maar ook omdat de drankjes mensen samenbrengen om te genieten. Iedereen heeft weleens nood aan een rustmomentje en om even uit de chaos van vandaag te stappen. De onderneemsters hopen dan ook dat mensen op termijn aan ‘Bodhi’ denken wanneer ze een momentje voor zichzelf, met vrienden of met familie nemen.

Niet meer achter de toog

De ondertussen drie kruidenmengelingen zijn vandaag te vinden bij maar liefst 83 horecazaken en verkooppunten in Limburg en daarbuiten. Je kan ‘Bodhi’ bijvoorbeeld drinken en kopen bij ‘BarDaph’ (in het voormalige pand van ‘Puur’), ‘Brunch A Lotte’ en ‘Ravie’ in Hasselt, maar ook in Genk, Tongeren, Sint-Truiden en zelfs in Leuven, Koksijde en Antwerpen. Dat betekent dat ‘Bodhi’ geen eigen fysieke zaak heeft. Daar ligt ook niet de ambitie voor de twee onderneemster, maar het voelt natuurlijk wel vreemd voor Vicky aangezien ze in haar vorige zaak geregeld achter de toog mocht staan. 

De drie kruidenmengelingen van Bodhi
De drie kruidenmengelingen 'Matcha', 'Golden Tumeric' en 'Chai Masala'.

Wil je meer ontdekken over de unieke kruidenmengelingen? Surf dan zeker naar de website van Bodhi!

Relevante blogposts