Benzema schittert in grootste muurschildering van voetballer ooit in Brussel!

De Adidas NMD-sneakers zijn nu te ontdekken op een wel heel bijzondere manier. Een iconische schoen uit de collectie krijgt een unieke uitstraling door de creatie van een gigantische muurschildering met Benzema in de hoofdrol. Kunstenaarscollectief Treepack heeft in opdracht van Adidas en in samenwerking met Mediafield dit geweldige street art project aan het Brussel-Zuid station uitgewerkt. 

Levensecht

De nieuwste Adidas-sneaker prijkt aan de voeten van de recentste Ballon d’Or-winnar Karim Benzema. Treepack realiseerde dit project met oog voor elk detail. Daardoor lijkt de Franse vedette tot leven te komen en het Brusselse centrum te overschouwen.  

Foto’s door Mediafield

Van de schaduw naar de spotlights

De combinatie van verf en spuitbussen bezorgde de zijkant van het gebouw een kleurrijke metamorfose. Er vloeiden vele liters verf om de muur van maar liefst 30 meter hoogte volledig te kunnen bedekken. Na twee weken bijna non-stop doorwerken was het finale plaatje compleet. Het resultaat is al vanaf een afstand te zien.

Benzema speelde bij Real Madrid jarenlang ietwat in de schaduw van Cristiano Ronaldo. Door de Ballon d’Or in de wacht te slepen, staat hij nu in de spotlights. En dat is ook letterlijk zichtbaar op de mural. Als de avond valt, krijgt het kunstwerk een extra beleving in de vorm van een sfeervolle lichtshow. Over het kunstwerk wordt een projectie gezet die het werk doet oplichten en tot leven brengt. Het beeld scoort zo wat extra overweldigende ogen van voorbijgangers. In het donker kan de sneaker van Adidas extra goed gespot worden.

Bekijk zelf hoe de mural oplicht als de avond valt

Video door Glitch

Meer weten over Treepack?

Treepacks missie is het opwaarderen van gebouwen en ruimtes met muurschilderingen en street art. Ze ontwikkelen concepten à la carte en brengen kleur en kunst in de openbare en private ruimte. Het is niet de eerste keer dat ze een mural van groot formaat realiseren. In dit artikel lees je meer over hoe ze de grootste muurschildering van Europa realiseerden.

Heb je zelf interesse voor een project of ben je benieuwd naar hun andere realisaties? Bezoek dan zeker hun website!

Relevante blogposts