Huishoudhulpen met een laag loon? Niet bij Schoonmaakzorg!

Hasselt – Schoonmaakzorg, een dienstenchequebedrijf met vestigingen in heel Vlaanderen, merkt dat werken als huishoudhulp nog steeds negatieve aandacht krijgt. “Werkzoekenden denken vaak dat het loon laag is. Deze clichés zijn bij ons niet het geval”, vertelt Natalie Nagy, bestuurder van Schoonmaakzorg. Het bedrijf zet vooral in op een Human Resources strategie. Hierbij focust het bedrijf op de financiële aspecten, maar daar stopt het niet bij. Naast het loon biedt de onderneming extra voordelen aan haar werknemers.

Van het idee dat de lonen als huishoudhulp laag zijn, is bij Schoonmaakzorg geen sprake. Dat blijkt uit hun cijfers. “Bij ons kijken we naar de situatie van onze werknemers”, vertelt Natalie. “Zo verdient een voltijdse startende, ongehuwde poetsheld zonder personen ten laste een nettoloon van 1738,08 euro en maaltijdcheques die goed zijn voor 135 euro per maand. Een gehuwde voltijdse werknemer met 2 personen ten laste en 5 jaar ervaring krijgt bij ons vanaf 1 juni een nettoloon van 1848,66 euro en maandelijks 180 euro aan maaltijdcheques”, gaat de werkgever verder. Naast het loon en de maaltijdcheques krijgen alle huishoudhulpen van Schoonmaakzorg de wettelijke kilometer- en kledijvergoeding en personeelskorting. Daarbovenop krijgen alle werknemers vanaf hun vast contract een GSM-abonnement, hospitalisatieverzekering en kunnen ze kiezen tussen een bedrijfswagen of elektrische fiets. Hierbij vervallen de maaltijdcheques niet.

Wondernemer |

Van het idee dat de lonen als huishoudhulp laag zijn, is bij Schoonmaakzorg geen sprake.

Uniek in de sector

Een startende huishoudhulp ontvangt bij Schoonmaakzorg maaltijdcheques van 6 euro. Naarmate de tijd dat werknemers in dienst zijn, stijgen de maaltijdcheques naar 8 euro. Een stijging geldt ook voor het loon. “Deze werkwijze is uniek in onze sector. Zo willen wij startende poetshelden een duwtje in de rug geven en belonen wij trouwe werknemers”, laat Natalie weten.

Blijven optimaliseren

Vanuit het bewustzijn dat het werk als huishoudhulp een zware job is, blijft Schoonmaakzorg zoeken naar oplossingen om de balans tussen werk en privé te optimaliseren. “Zo ontvangen onze werknemers een aanwezigheidsbonus. Personeelsleden die langer dan vijf jaar in dienst zijn krijgen bovendien anciënniteitsverlof”, vertelt de zaakvoerster. Tot slot ontvangen werknemers exclusieve voordelen op tal van ontspannende activiteiten en andere aankopen. Natalie vindt deze verbeteringen noodzakelijk omdat het welzijn van de medewerkers primeert. “Ik ben ervan overtuigd dat tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten”, besluit ze.

Ik ben ervan overtuigd dat tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten

Wondernemer |

Over Schoonmaakzorg

Schoonmaakzorg is een dienstenchequebedrijf. De onderneming heeft meer dan 10 jaar ervaring in de sector. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Hasselt, staat in voor alledaagse huishoudelijke taken. Daarnaast biedt Schoonmaakzorg een was- en strijkservice aan. Via het zusterbedrijf Schoonmaakzorg Pro wordt ook professionele schoonmaak aangeboden.

 

Meer informatie

E-mail: info@schoonmaakzorg.be

Website: www.schoonmaakzorg.be

Relevante blogposts