Karrenmaaltijden: een jaarlijkse traditie die in de smaakt valt

KOERSEL – 7 juni 2022 | Op het domein van Blueberry Fields worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd. Ook dit jaar zijn de karrenmaaltijden terug. Deze speciale picknicks waren tijdens de pandemie erg populair, maar ook vandaag moet je snel zijn om een plaats te reserveren. 

Eten in de vrije natuur als traditie 

Wie dacht dat de blauwe bes alleen maar een simpel stuk fruit is, heeft waarschijnlijk nog geen bezoekje gebracht aan Blueberry Fields. Wat in 1977 begon als een kleine blauwe bessenplantage, groeide uit tot een beleving van maar liefst 22 hectaren waar rust centraal staat. Op het domein ontsnap je even aan de hedendaagse drukte en kom je dichter bij de natuur door middel van allerlei activiteiten. 

 

Eén activiteit is bij vele Limburgers een jaarlijkse traditie geworden. Zo laat Nele, de eigenaars van Blueberry Fields, weten. “De karrenmaaltijden zijn zelfs na corona nog een groot succes. Nu alles weer mag, merken we dat mensen toch nog bewust rust opzoeken. Die rust kunnen ze vinden met bijvoorbeeld een karrenmaaltijd. Dagelijks komen er nieuwe reserveringen binnen.” 

 

De karrenmaaltijden zijn een soort picknick, maar dan net iets uitgebreider. Je kan namelijk een eigen stukje privé-tuin huren voor een maaltijd tussen de blauwe bessen. Na een korte wandeling kom je aan bij één van de acht locaties met een oude kar als decor. 

Karrenmaaltijden bij Blueberry Fields

De hele zomer lang

Nog tot en met eind september kan je elke dag langs komen voor een karrenmaaltijd. Via de website van Blueberry Fields kan je de gewenste dag, tijdstip en kar reserveren. De activiteit kan bovendien doorgaan bij minder weer. Elke locatie heeft een schuilhut waar je onder kan zitten als het regent. De hut biedt ook de nodige schaduw bij warm weer. 

 

Het menu bestaat uit een twee- of drie sterrenmaaltijd. Van elke versie is er een vegetarische variant voorzien. Ook voor de kinderen is er een variant voorzien. De gekozen menu kan je aanvullen met supplementen. Je kan de karrenmaaltijd voor minimum twee personen reserveren en dat minstens één dag op voorhand.

Blueberry Fields is zo veel meer dan enkel een veld met blauwe bessen. Het is een beleving op zich voor natuurliefhebbers en food lovers. Op het domein valt altijd wat te beleven. Mensen kunnen bij Blueberry Fields even een stap achteruit zetten om te genieten van de rust of net een intens moment vieren in de pure natuur. Daarnaast kan je op de webshop overheerlijke producten kopen, gemaakt van blauwe bessen natuurlijk.

Relevante blogposts