Wondernemer Harol blaast 75 kaarsjes uit

Wat een mijlpaal voor Harol. Dit jaar mocht het Diestse bedrijf gespecialiseerd in rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven 75 kaarsjes uitblazen. Een gelegenheid die niet ongevierd kon blijven. En wat is nu een betere manier om te vieren dan door je bedrijf wat te verwennen? Vanaf heden maken ze gebruik van hun ‘eigen’ windmolen, gebouwd door Aspiravi, waarmee ze het volledige bedrijf van groene energie kunnen voorzien. 

Het familiebedrijf Harol zit niet stil. Al jarenlang doen ze er alles aan om hun productie zo groen mogelijk te maken. Doorheen de jaren hebben ze al meerdere zaken onder handen genomen. Denk maar aan productieafdelingen zoals de lakkerij, recyclage van lakpoeder, afvalstromen en afvalwater… Ze willen er alles aan doen om de eigen producten volledig recycleerbaar te maken. Vanzelfsprekend brengt dit een aantal werken met zich mee. De doelstelling is om tegen april 2022 de quasi-energieneutrale kantoren te benutten. 

Eigen windmolen

 

Een 75-jarig bestaan kan je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Dat beseften ze bij Harol maar al te goed. Om te vieren namen ze een eigen windmolen in gebruik. Een investering van vier miljoen die het bedrijf volledig zal voorzien van hernieuwbare energie. Deze werd na jaren aan voorbereiding, planning, vergunnen en bouwen uiteindelijk aangeleverd door de groene energieleverancier Aspiravi. De reden achter deze ecologische beslissing? Het familiebedrijf wilt een aangevende toon zetten en zo haar bijdrage leveren aan een klimaatneutrale samenleving.

Nog een reden wat deze windmolen zo speciaal maakt? Hij maakt deel uit van de grootste in zijn soort. Dit prachtexemplaar heeft een tiphoogte van maar liefst 178 meter. Zo een enorme molen vereist natuurlijk een stevige verankering. Daarom werd hij vastgemaakt in  700 m³ beton. De windturbine is goed voor een geïnstalleerd vermogen van niet minder dan 3,6 MW wat zorgt voor een jaarlijkse reductie van 3.600 ton CO2. Dit is niet de eerste windmolen die door Aspiravi werd aangesloten in 2021. In totaal zijn het er al 37 nieuwe dit jaar wat samen zorgt voor een geheel van bijna 400 beheerde exemplaren.

 

Familiebedrijf Harol schrijft geschiedenis

Met zijn rolluiken en zonwering positioneert Harol zich al 75 jaar als aanbieder van bescherming tegen buitensporige hitte in je huis of op kantoor. Momenteel is het de beurt aan de derde generatie van de familie Draelants om het bedrijf te leiden. Kleinkinderen Annick en Joris staan vandaag aan het hoofd van Harol, dat opgericht werd door hun grootvader. En het Diestse familiebedrijf blijft maar groeien, met niet minder dan 300 mensen in dienst gaan ze dit jaar voor een omzetstijging van ongeveer 40 procent.

We kunnen niet anders doen dan dit prachtige familiebedrijf aanmoedigen. Nog veel succes in de toekomst en nogmaals proficiat met jullie 75e verjaardag.

Bij Harol bieden ze de oplossing voor rust en koelte in een kamer, gezelligheid buiten en ruimte voor creativiteit achter de garagepoort. Voor hen is het belangrijk dat je je goed voelt achter de schermen. 

Meer ontdekken over dit ruimdenkende bedrijf? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Harol.

Krijg je maar niet genoeg van onze boeiende artikelen? Bekijk alle andere artikelen voor meer leesplezier.

Relevante blogposts