Solidariteit voor de slachtoffers van waterschade

Een welgemeend applausje voor onze Wondernemer, Vincenzo Bongiorno. Maandag trok hij samen met de Italiaanse gemeenschap in Genk naar Verviers om de door waterschade getroffen gezinnen te helpen. Dit was niet zijn eerder vrijwilligersactie. Begin augustus leverde de groep al warme maaltijden en poetsproducten om de slachtoffers te ondersteunen.

400 Pakketten

Bij de vorige voedselbedeling bleek er echter een probleem te zijn. Eens de maaltijden waren afgekoeld, hadden de slachtoffers niet de mogelijkheid om deze opnieuw op te warmen. Dat is hoe Vincenzo op het idee kwam om opnieuw terug te keren naar Verviers, dit keer met gasvuurtjes. In totaal werden er 400 pakketten bereid. Ieder pakket bevat steeds een halve kilo pasta, pakjes mayonaise en ketchup, 3 gasflessen en 1 fles passata.

Steeds opnieuw pakkend om te zien

Pakkend. Er is geen beter woord om deze solidariteit te omschrijven. Het is aangrijpend om te zien hoe de mensen hun steentje willen bijdragen om de slachtoffers te helpen, maar ook om de slachtoffers te zien. Velen van hen wonen in vochtige, stinkende huizen met straten die nog steeds niet opgeruimd zijn. 

De solidariteit kent geen einde. Mensen blijven geld storten om de getroffen gezinnen te steunen. Ondertussen plant Vincenzo gretig een volgende actie in. Binnenkort vertrekken ze opnieuw naar Verviers, maar dan met elektrische vuurtjes.

Bedankt aan alle vrijwilligers om de getroffen mensen steeds weer te ondersteunen!

Solidariteit slachtoffers waterschade

 

Meer lezen over deze geweldige wondernemer? Dat kan, je vindt het artikel hier.

Genieten van heerlijke Italiaanse producten? Neem gerust even een kijkje op de Bongiorno website en laat je verleiden door The Pure Italian Taste. 🍋🥰

Relevante blogposts