Genkse Vincenzo Bongiorno doet het opnieuw! Zijn SamNera sambuca is genomineerd voor product van het jaar.

Vincenzo Bongiorno tovert Sicilië in je glas én dat doet hij met succes! Hij lanceerde slechts een paar maanden geleden zijn nieuwste creatie en die is nu al genomineerd voor beste product van het jaar in de categorie ‘Wijn en Likeur’. SamNera is een zwarte variant op zijn traditionele Sambuca en daarmee uniek in zijn soort. Vorig jaar sleepte zijn Limoncello diezelfde prijs in de wacht. Doet deze kleine onderneming uit Genk het dit jaar opnieuw?

The Pure Italian Taste

Zijn vaderland eren met traditionele producten, dat is wat Vincenzo Bongiorno uit Genk doet. Hij wilt iedereen laten kennismaken met La Famiglia Bongiorno en ‘The Pure Italian Taste’. Dat doet hij door te experimenteren met authentieke smaken en traditionele recepten uit de Italiaanse keuken. En dat heeft succes, zo blijkt opnieuw! 

Vorig jaar werd zijn Limoncello verkozen tot ‘Beste Product van het jaar 2020-2021’. En de Koning van de likeuren is nog op zoek naar zijn Koningin. Bongiorno werd dit jaar met zijn SamNera genomineerd voor ‘Beste Product van het jaar 2021-2022’. De Genkse onderneming heeft veel kans om opnieuw in de prijzen te vallen door het unieke karakter van zijn sambuca.

samnera product of the year
Wondernemer |

Sambuca met een twist

De SamNera past perfect in het gamma van Bongiorno. Een 100% Italiaanse specialiteit, gemaakt met liefde. Het is een variant op Vincenzo’s andere succesvolle drank, Sambuca, die gekenmerkt wordt door een zachte, maar toch volle anijssmaak. Vincenzo’s creaties zijn zo uniek door de twist die hij eraan geeft. De inspiratie? Zijn liefde voor zwarte drop als kind en het vroegere ‘zwarte goud’ uit Limburg: steenkool. 

Dat zie je ook op de etiketten die pronken op Vincenzo’s dranken. Je ziet er drie Genkse gebouwen die Siciliaanse authenticiteit uitstralen met een Belgische touch: de steenkoolmijn van Winterslag, een Italiaanse kerk en de directeurswoning van de mijn van Zwartberg. Die gebouwen spelen allemaal een rol in het leven van Vincenzo en de familie Bongiorno.

Vakantie in eigen keuken

De SamNera is de perfecte balans tussen zwarte drop, Siciliaanse citroenzeste en anijs. Een unieke smaakbeleving die erg in de smaak valt bij het grote publiek. De likeur (28%) is dus een zachtere, maar minstens even iconische variant. “SamNera wordt bij ons gesmaakt, puur én gemixt. Én dat is de reden waarom de SamNera genomineerd werd voor product van het jaar”, aldus Vincenzo. “Na een jaar als dit snakken we allemaal naar een vleugje vakantiegevoel, al is het maar voor even.”

bongiorno nomiatie

Breng je stem uit!

SamNera is een van de genomineerden in de categorie ‘Wijn en Likeur’. Wie wil stemmen kan dat doen via de website van Beste Product van het jaar. Je maakt kans op een JBL Flip Speaker of Google Home t.w.v. €99,99. De stemming loopt tot en met 27 mei 2021.

Relevante blogposts