Kempische start-up in cateringsoftware verovert ook de zorg!

KASTERLEE | Wat begon als een software voor cateraars, foodtruckers en de eventsector verovert nu ook de zorg. Ondernemers, Maty Van Geirt en Marten Sytema, ontwikkelden Catermonkey als oplossing voor de hoeveelheid aan uren die naar administratieve taken gaan. Ondertussen veroveren ze de hele Belgische en Nederlandse cateringsector. Met hun nieuwe module voor maaltijdservice vergemakkelijken ze nu ook het leven van maaltijdbezorgers en bieden ze een oplossing voor het tijds- en personeelstekort in de zorg. 

Het ontstaan van Catermonkey

Iedereen die in de horeca of eventsector werkt is vast en zeker bekend met de hoeveelheid aan papieren en offertes die er na de werkuren aan te pas komt. Om uren te besparen op de administratie en het algemene proces te versimpelen, creëerden Maty Van Geirt en Marten Systema het softwareprogramma Catermonkey

Maty is zelf een cateraar en kwam dagelijks in contact met de veelheid aan administratie. Om het bos weer door de bomen te kunnen zien, ging hij op zoek naar een software die hiermee kon helpen. Zo kwam hij bij de CateringSoftware van Marten terecht. Na 6 jaar dit systeem te gebruiken, besloten ze de handen in elkaar te slaan om de software volledig te vernieuwen en verbeteren. Zo ontstond in 2018 Catermonkey, het allesomvattende pakket waarmee de ondernemers het leven van cateraars, food truckers en event planners vergemakkelijken. De software helpt het overzicht van alle bestellingen, offertes en facturen te behouden, het personeel eenvoudig in te plannen en zorgt ervoor dat er nooit te veel ingrediënten aangekocht worden. Gebruikers besparen zo op uitgavekosten en tot 80% administratieve tijd. 

Ondertussen kent Catermonkey een groei van 50% op jaarbasis en heeft ondertussen meer dan 100 tevreden gebruikers in België en Nederland.

“Het administratieve handwerk kan met minstens 80% verlicht worden dankzij onze applicatie”
Wondernemers: Catermonkey oprichter Maty Van Geirt
Maty Van Geirt
Catermonkey

Klaar voor het digitale tijdperk

De twee ondernemers hebben de ambitie om de hele cateringsector te digitaliseren en dat blijkt ook nodig. Dat maakte de corona pandemie de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk. De horeca en eventsector kregen harde klappen te verduren. Maty en Marten vonden in deze crisissituatie toch een positief lichtpunt: “Met de vrijgekomen tijd kan er volop gewerkt worden aan het digitaliseren van je zaak.”

In 2020 voerden ze een grootschalig onderzoek naar de toestand van de horeca na 3 maanden lockdown. Dit onderzoek maakte duidelijk dat 62% van de 1620 deelnemende horeca-ondernemers de mening deelden dat de coronacrisis hen ertoe gedwongen had om online te schakelen. Catermonkey speelt in op deze nood en vergemakkelijkt het hele proces. Je hoeft namelijk helemaal geen IT-expert te zijn om ermee aan de slag te kunnen. Hun harde werk en inzet werden hun beloond: Catermonkey werd verkozen tot één van de vijf laureaten van Tijd voor Digitaal door de FOD Economie.

Nieuwe module voor maaltijdservice verovert zorgcentra

Naast de cateraars, foodtruckers en event planners verovert Catermonkey nu ook de zorg. Want ook hier is nood aan een digitale tool om het plannen en leveren van dagelijkse maaltijdservice te vergemakkelijken.

Hoewel de catering events niet meer konden doorgaan, liepen de dagelijkse maaltijdleveringen aan ouderen, seniorencentra en zorginstellingen onverminderd door. De verouderde systemen die nu hiervoor gebruikt worden zijn tijdrovend en toe aan een make-over. Om deze complexe werkwijze te digitaliseren nam André Claessens, maaltijdbezorger en ex-zorgkundige, contact op met Maty en Marten. Met ervaring uit de praktijk en een subsidie toegekend door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland gingen ze aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe, uitgebreide module.

Na een nauwe samenwerking met de praktijk en uitvoerige tests, is de module nu klaar voor de markt. De maaltijdservice module verlaagt de werklast voor het inboeken van talloze klanten en beperkt de kans op fouten. Daarnaast kan je eenvoudig en in één klap alle klanten factureren, is er een speciale functie voor het routebeheer van de leverdiensten en wordt belangrijke informatie omtrent allergenen, dieetwensen en andere specials duidelijk meegegeven. Op de Catermonkey website kan je de gedetailleerde informatie over de features van de module terugvinden en kan je eveneens een gratis demo inplannen om de werking ervan te ontdekken. Wij geven je een kort overzicht van de functionaliteiten: 

  • Wekelijks bestellen, dagelijks leveren
  • Routebeheer
  • Prijs- en facturatie afspraken voor organisaties
  • Facturatie
  • Informatie omtrent allergenen, dieetwensen en specials 
  • Herhalingsbestellingen en maaltijdabonnementen 

Met deze gloednieuwe module vergemakkelijkt Catermonkey niet alleen het leven van maaltijdbezorgers, maar biedt het ook een oplossing voor het tijds- en personeelstekort in ziekenhuizen en zorgcentra. Doordat de specificaties omtrent allergenen, dieetwensen en de algemene voedselbereiding worden gedigitaliseerd, komt er meer tijd vrij voor het zorgpersoneel om zich te focussen op de patiënten.  

Wondernemer: Catermonkey cateringsoftware op Ipad.

Relevante blogposts