Van Benin tot Zoersel dankzij streetartwerk ‘Bee happy’

ZOERSEL – De gemeente Zoersel is sinds kort een kunstwerk rijker. En niet zomaar een kunstwerk. Zij stapten in zee met streetart-collectief Treepack en kunstenaar Joris Lacroix om de relatie met zustergemeente Bohicon (Benin) extra in de verf te zetten. Zo werd er een levendige muurschildering gecreëerd die inspeelt op de natuurlijke omgeving van Benin en de gemeenschappelijke missie om bijen terug te laten floreren.

 

De gemeente Zoersel speelt al langer in op kunst in de openbare ruimte. En daar deed de streetart-organisatie Treepack nog een schepje bovenop. Zo werden er enkele gevels ter hoogte van het rondpunt op de Zoerselsteenweg opgefleurd met een kleurrijke muurschildering. De artiest, Joris Lacroix, ontdekte de openheid en warmte van de Zoerselse inwoners en creëerde als dank een natuurervaring die rechtstreeks uit het zuiderse Benin kan komen.

 

In het eindresultaat is een lokale imker te zien die zijn bijen verzorgt in het Zuiderse landschap van Bohicon (Benin). Dit thema weerspiegelt duidelijk de visie en missie van zowel Bohicon als Zoersel, beide gemeentes zetten erg hard in op het behoud van bijen in de natuurlijke omgeving. Deze kleine diertjes zijn onmisbaar in een gezond en evenwichtig ecosysteem. In Zoersel werd de laatste jaren dan ook gewerkt aan de creatie van een heus bijenbos. Een oppervlakte met maar liefst 1600 bomen en struiken waar bijen makkelijk nectar zullen vinden.

 

Tenslotte integreerde de kunstenaar de nutsvoorzieningskast aan de gevel mee in het kunstwerk. Een regelrechte verwijzing naar de bijenkasten die gebruikt worden in Benin om de bijen een duwtje in de rug te geven. Daarnaast is het ook een knipoog en teaser naar het volgende streetart-project in Zoersel, namelijk Tour Elentrik. Een concept van Treepack waarbij de gemeente letterlijk onder creatieve hoogspanning komt te staan. Met dit project wil het collectief een aangename beleving voorzien in de steden en gemeentes alsook een springplank creëren voor lokaal creatief talent met ambities in de streetart-wereld. De artiest Joris Lacroix is hier het perfecte voorbeeld van.

 

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van actuele thematieken om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Wondernemer |

Locatie : Zoerselsteenweg, 2980 Zoersel

Projectnaam: Bee Happy

Contact:
Direct URL  | https://www.treepack.net/projects.html  

Instagram    | https://www.instagram.com/treepack

Facebook     | https://www.facebook.com/treedotpack

Website        | https://www.treepack.net

 

tag & socials:

#treepack

@treepack

@jorislacroix

 

E-mail | junes@treepack.net
Phone | +32 476 73 23 70 (Junes Bazouz)

Relevante blogposts