Zijn we klaar voor het auto-abonnement?

Belgische chauffeur verkiest mobiliteit boven eigen wagen

Is een eigen wagen nog van deze tijd? Of hebben we binnenkort naast het klassieke gsm- en internetabonnement ook allemaal een auto-abonnement? 40% van de Belgische automobilisten is er alvast klaar voor. Dat blijkt uit een onderzoek van iVOX in opdracht van Enterprise Rent-A-Car. Maar liefst 8 op 10 chauffeurs vindt een eigen wagen te duur en vindt het frustrerend te betalen voor een auto die stilstaat, wat door de coronacrisis steeds meer het geval is. Mobiel zijn blijkt belangrijker dan een eigen wagen te hebben. En daarbij speelt flexibiliteit een grote rol: het juiste vervoersmiddel op het juiste moment. Autoverhuurbedrijf voor particulieren en bedrijven Enterprise Rent-A-Car spotte deze tendens en speelt erop in met zijn minilease: een abonnementsprincipe waarbij je van type wagen kan wisselen naargelang je behoefte. Bovendien wordt deze wagen binnen 24 uur geleverd en biedt het zo een zeer flexibele oplossing voor zowel particulieren als bedrijven.

Het juiste vervoersmiddel op het juiste moment

Door de coronacrisis zitten we allemaal meer thuis en staat onze wagen ook meer stil dan voordien. Dat doet de vraag rijzen of een eigen wagen nog wel van deze tijd is. Een derde van de Belgische automobilisten vindt van niet. 8 op 10 vindt het zelfs te duur en frustrerend om hiervoor te betalen wanneer hij niet in gebruik is. Dat blijkt uit een onderzoek van iVOX in opdracht van Enterprise Rent-A-Car bij 1.000 Belgische automobilisten. Wat bestuurders willen, is het juiste vervoersmiddel op het juiste moment. Ongeveer de helft van de respondenten gaf dan ook aan dat het bezitten van een wagen minder belangrijk is wanneer ze mobiel kunnen zijn. De oplossing: een abonnementsprincipe waarbij je onder meer een bepaald type wagen kan huren voor een bepaalde periode. 4 op 10 autobestuurders is ervoor te vinden. En dat is ook waar autoverhuurbedrijf Rent-A-Car op inzet met haar minilease. Zij bieden daarmee de meest flexibele leasing in België aan.

“Mensen willen niet per se eigenaar van een wagen zijn en betalen voor een auto die stilstaat. Ze willen mobiel zijn. Veel Belgen kiezen voor een klassieke stationwagen om ieder jaar twee weken op vakantie te gaan of om af en toe iets te verhuizen. Maar waarom een grote wagen als je die maar 1 à 2 keer per jaar nodig hebt? Mensen hebben dus nood aan flexibiliteit en daar spelen wij op in met onze minilease voor particulieren en bedrijven. Bovendien is het abonnement dagelijks opzegbaar zonder verbrekingsvergoedingen."
Bert Vangramberen
Marketing & Business Development Director bij Enterprise Rent-A-Car.

Minilease voor particulieren en bedrijven

Met de minilease kan je bijvoorbeeld je kleine wagen met een klassieke stationwagen of een camionette wisselen wanneer je tijdelijk nood hebt aan een grotere wagen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of te verhuizen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven is deze minilease interessant. Denk aan beginnende zelfstandigen die zich in een nog onzekere positie bevinden of KMO’s die op zoek zijn naar een aanloopwagen voor nieuwe werknemers.  

Flexibiliteit is key

Niet alleen mobiliteit, ook flexibiliteit is key. Veel mensen zijn dan ook bereid om te wisselen van wagen wanneer dat nodig is. Meer nog, 6 op 10 zou in het dagelijks leven willen gebruikmaken van een kleine milieuvriendelijke wagen indien ze, wanneer nodig, een grotere wagen kunnen gebruiken. En dat vertaalt zich ook naar de interesse in auto-abonnementen zoals de minilease van Enterprise Rent-A-Car.

“Iemand die in de stad woont, wil een kleine wagen voor dagelijks gebruik, een fiets tijdens een zonnig weekend, een grote stationwagen om op vakantie te gaan en een paar keer per jaar een bestelwagen om grotere dingen te verplaatsen. Het juiste vervoersmiddel op het juiste moment waarbij effectief gebruik de prijs bepaalt. Dat is wat wij aanbieden."
Bert Vangramberen
Marketing & Business Development Director bij Enterprise Rent-A-Car.

Ook voor bedrijven is die flexibiliteit een cruciale factor. Zo hebben ondernemingen die projectmatig werken slechts enkele auto’s op een bepaalde locatie en voor een beperkte periode nodig. Daarnaast brengt het voor bedrijven risico’s met zich mee om nieuwe werknemers meteen een leasingwagen aan te bieden. De minilease biedt hiervoor een interessante en voordelige oplossing. Hetzelfde geldt voor zelfstandigen die nog maar net begonnen zijn en dus nog niet in aanmerking komen voor een lease. De minilease van Enterprise Rent-A-Car beantwoordt aan die gewenste flexibiliteit.

Het abonnement van de toekomst?

Enterprise Rent-A-Car speelt in op de huidige noden door het aanbieden van een minilease, een flexibel mobiliteitsabonnement. Als consument kies je een type wagen naar keuze die gratis geleverd wordt. Na een maand is het abonnement dagelijks opzegbaar zonder verbrekingsvergoedingen. Indien je tijdelijk een ander type wagen nodig hebt, kan je je huidige wagen inwisselen voor een andere. Dat maakt van het aanbod de meest flexibele lease die vandaag op de Belgische markt te vinden is.

Ontdek minilease en al zijn voordelen op www.enterpriselease.be

Andries Haesevoets – Pr specialist at Remy Communication.

Relevante blogposts