Al 25 jaar duurzaam gebouw- en patrimoniumbeheer in België dankzij APP All Remove

Kontich | Heb jij je ooit afgevraagd hoe het komt dat het Centraal Station van Antwerpen er het hele jaar door stralend uitziet? Daar zit APP All Remove voor iets tussen. Zij reinigen, beschermen en onderhouden gevels en vloeren met hun zelf ontwikkelde biologische producten. De Belgische afdeling viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en wordt gerund door Wondernemer Peter Nuijs. “Eerlijk gezegd doen we veel te weinig met die mijlpaal”, geeft Peter toe. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ontdek het wonderlijke verhaal achter APP All Remove.

Het verhaal van APP All Remove begint midden vorige eeuw met een Zweedse professor die een oplossing zocht om zijn schip te beschermen tegen algen en mos. Als autoriteit op vlak van polysacharide zocht en vond hij het antwoord in de vorm van een biologische coating op zetmeelbasis. Later kwam een vriend van hem met het idee op de proppen om de coating ook toe te passen op gebouwen als beschermlaag tegen graffiti. Wat bleek? De gepatenteerde coating drong zo diep door in de steenstructuur dat graffiti voortaan met water verwijderd kon worden. 

Een Belgische beheerder is vaak heel trots op zijn gebouw. Dat maakt onze onderhoudsdienst heel relevant en persoonlijk.

Toen die Zweedse professor het voor bekeken hield, nam Peters vader de productie en ontwikkeling over. APP All Remove verhuisde naar Nederland en werd een echt familiebedrijf. Peter nam de Belgische afdeling voor zijn rekening en zijn broer de Nederlandse. “In Nederland is de relatie tussen de beheerder en het gebouw nogal afstandelijk. Een Belgische beheerder is vaak heel trots op zijn gebouw, wat onze onderhoudsdienst heel relevant en persoonlijk maakt.”

Premium patrimoniumbeheer

Met een kwarteeuw op de teller is APP All Remove ondertussen een gevestigde waarde op vlak van duurzaam gebouw- en patrimoniumbeheer. De unieke combinatie van duurzaamheid en efficiëntie passeerde niet onopgemerkt bij Belgische patrimoniumbeheerders. Toch blijkt het geen sinecure om hen te overtuigen van hun product. “Ons product is onzichtbaar, waardoor we veel energie steken in het overtuigen van klanten. Er heerst veel scepsis en het is ook geen snelle markt. Door de projecten die we de afgelopen jaren verwezenlijkten, gaat de bal nu wel aan het rollen. Ons ultieme overtuigingsmiddel? Een lepel van het oplosmiddel voor onze coating voor de ogen van klanten opeten”, glimlacht Peter.

Ons ultieme overtuigingsmiddel? Een lepel van het oplosmiddel voor onze coating voor de ogen van klanten opeten.

Wondernemer |

Duurzaamheid in de breedste zin van het woord

Duurzaamheid is een van de paradepaardjes van APP All Remove. “Daarmee onderscheiden we ons ook echt van de concurrentie”, vertelt Peter trots. De coating is volledig biologisch en is daardoor ook 100% biologisch afbreekbaar. Op die manier biedt APP All Remove een duurzaam alternatief voor zandstraling van gevels. Zandstralen is namelijk geen proactieve behandeling omdat gebouwbeheerders jarenlang laten bedaren om vervolgens het gebouw een aantal weken in de stellingen te plaatsen. Na een behandeling door APP All Remove blijft zo’n gevel gedurende een erg lange periode doorgaans schoon. Een beschermlaag en een opfrisbeurt is ook kostenbesparend.

Duurzaamheid betekent voor ons om met eenvoudige technieken en ecologische materialen als water en stoom een gebouw proper te houden”, vertelt Peter. Een mooi voorbeeld daarvan is hun partnerschap met de Universiteit van Antwerpen. Bij beschadiging aan een van hun gebouwen traden zij voeger ad hoc op door meteen een firma aan te stellen om de schade te herstellen. De graffitispuiter wachtte natuurlijk tot de werken klaar waren om dan opnieuw hetzelfde te doen. Na enkele proefprojecten zag de universiteit het verschil niet enkel aan de staat van hun gebouwen, maar ook op hun jaarrekening. “Vóór ze met APP All Remove in zee gingen, betaalden ze op jaarbasis maar liefst € 100 000 aan gebouwbeheer. Na onze samenwerking is dat nog maar € 25 000”, glundert Peter.

Duurzaamheid betekent voor ons om met eenvoudige technieken en ecologische materialen een gebouw proper te houden.

Kat- en muisspel met graffitiproducenten

Het voorbeeld van de universiteitsgebouwen in Antwerpen is ook een perfect voorbeeld van wat Peter omschrijft als een kat-en-muisspel met graffitiproducenten en -spuiters. Ook zij blijven namelijk hun producten en technieken optimaliseren. “Je kan het zo gek niet bedenken: graffiti met zuren, oliën of Oost-Indische inkt zijn maar een greep uit de vernieuwingen waar wij een pasklaar antwoord op moeten bieden”, vertelt Peter. Dat antwoord vindt APP All Remove in hun eigen laboratorium. Daarnaast werken ze ook nauw samen met een wetenschappelijke afdeling in Diepenbeek voor oppervlaktebehandelingen.

Een blinkende toekomst

Ook de projecten die ze de afgelopen jaren verwezenlijkten openen veel deuren. Zelf is Peter het meest trots op hun samenwerking met het NMBS-station in Luik-Guillemins en het Antwerpse Havenhuis. “Projecten als deze hebben internationale faam omdat ze werden ontworpen door de wereldberoemde architecten Santiago Calatrava en Zaha Hadid. Ze vormen voor ons een opstapje naar de rest van de wereld”, vertelt Peter trots. 

Wondernemer |

APP All Remove staat momenteel aan de vooravond om vol voor de internationale markt te gaan.

Met een aantal contacten in onder ander de VS, Australië, Spanje en Duitsland hoopt APP All Remove de wereld te veroveren. “We staan momenteel aan de vooravond om vol voor de internationale markt te gaan”, glundert Peter. Al vraagt de uitstekende dienstverlening en organisatie in België en Nederland momenteel veel van hun tijd en energie.

Wil je graag nóg meer te weten komen over APP All Remove of ben je benieuwd naar hun diensten? Neem dan zeker een kijkje op hun pas vernieuwde website.

Relevante blogposts