Halle krijgt de grootste muurschildering van Europa!

Komende maand krijgt de achterzijde van het gebouw van Pacapime in Halle, een muur van maar liefst 2000 m2, een nieuw likje verf in de vorm van een prachtige muurschildering. Kunstenaarscollectief Treepack creëerde in opdracht van de stad Halle een monumentaal ontwerp voor dit gigantisch gebouw aan de Zinderende Zenne. Het thema en de titel van het kunstwerk wordt ‘Het Betoverde Bos’.

Mural Treepack Halle

Het Betoverde Bos

‘De betovering’ vertelt het verhaal van een jongen en meisje uit Halle. Ze wandelen elke dag door de prachtige natuur langs de Zenne naar school, maar zien elke dag wat nieuw zwerfvuil liggen. Op een dag nam het meisje een stukje papier vast, en vouwde hiervan een vogeltje die ze eerder aan de oevers zag drinken. Het duurde niet lang voordat de jongen zei: “dat wil ik ook maken!” De daaropvolgende dagen werd het ineens een stuk properder aan de waterkant, en waren er plots veel meer dieren.

De missie rond het kunstwerk gaat trouwens nog verder. De bedrijfsmuur en omgeving worden opgewaardeerd én het creëert een groenbuffer door integratie van planten, bloemen en bomen. Het moet de inwoners en bezoekers bewust maken van de Zenne, tonen dat streetart een geweldige esthetische ingreep kan betekenen in de openbare ruimte en verbinding zoeken tussen en met de inwoners van Halle.

Het kunstwerk kadert binnen het project van de stad Halle om de Zennevallei te verbeteren, op te fleuren en van een uniek imago voorzien. Het graffitikunstwerk op de muur van tweeduizend vierkante meter van de golfkartonproducent Pacapime zal een van de grootste blikvangers worden in het Zennepark. Het Zennepark streeft naar een mooie samenhang over de gemeentegrenzen heen tussen bestaande en geplande projecten in het projectgebied. Het streefdoel is de ontwikkeling van een langgerekt park met de Zenne als structurerende, blauwgroene drager, die moet zorgen voor een nieuwe Halse identiteit en die kan bijdragen aan de opwaardering van de woon- en leefkwaliteit in de stad.

Mural Treepack Halle
Mural Treepack Halle
Mural Treepack Halle
Mural Treepack Halle
Mural Treepack Halle

De muurschildering is het best vanaf dit adres te bezichtigen: Ijzerwegstraat, 1500 Halle

Over Treepack

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke en commerciële ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art waaronder de het welbekende werk op de voormalige Samga-Silo langs het havenhuis in Antwerpen, een nabijgelegen gebouw van Euroports en een muurschildering voor de Rode Duivels in Proximus Basecamp te Tubeke.

Voor dit gigantische project werkte Treepack een totaalconcept uit met de Russische kunstenaars Gooze en Bozik,bekende figuren in de streetart scene en gespecialiseerd in enorme muurschilderingen.

Relevante blogposts