Rotary Club Houthalen Midden-Limburg organiseert kunstveiling voor het goede doel

HOUTHALEN-HELCHTEREN – Rotary Club Houthalen Midden-Limburg organiseert op 10, 11 en 12 juni in samenwerking met het kunstplatform TransferArt de kunstveiling “Kunst met een Grote H” ten voordele van het goede doel. Tijdens het event, dat gedurende het weekend van 10 juni tot en met 12 juni loopt, worden de werken van maar liefst 14 Belgische kunstenaars tentoongesteld. Het bieden voor werken startte online via TransferArt en wordt op zaterdag 11 juni tijdens een live veiling verdergezet. De opbrengst van het hele event gaat integraal naar de goede doelen die Rotary Club Houthalen Midden-Limburg steunt, met als hoofddoel vzw Prinses Máxima Centrum.  

 

Kunst met een Grote H, een kunstveiling voor het goede doel 

Kunst met een groot hart. Dat is de opzet van de kunstveiling die Rotary Club Houthalen Midden-Limburg organiseert in samenwerking met het kunstplatform TransferArt. De opbrengst van het driedaagse event in Houthalen gaat integraal naar de goede doelen die de club steunt. Met dit jaar vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium als hoofddoel. Deze foundation werft fondsen voor de strijd tegen kinderkanker en in het bijzonder om de opleiding van onze Belgische kinderoncologen financieel te ondersteunen via fellowships.

Het programma

Op vrijdag 11 juni gaat het fundraisingevent om 19u00 van start met een vernissage. Hierbij krijgt het publiek de kans de werken van de verschillende Belgische kunstenaars te bezichtigen voordat de officiële veiling plaatsvindt. Deze avond wordt door singer-songwriter Ernst Löw en presentatrice en zangeres-actrice Deborah Ostrega voorzien van zang en verhalen over één van de artiesten, Herman Brood. Wil je graag bij deze avond aanwezig zijn? Registreer je dan zeker via de website. De rest van het weekend is vrij toegankelijk voor iedereen. Zo zullen de werken op zaterdag 12 juni tentoongesteld worden voor het grote publiek. ‘s Avonds vindt de officiële veiling plaats in het NAC in Houthalen. Tijdens deze avond worden de kunstwerken, waar je online via TransferArt ook al kan bieden, geveild. De werken blijven nadien nog tot en met zondag 12 juni openbaar tentoongesteld. 

 

Wondernemer | Kunst met een grote H van Rotary Club Houthalen Midden-Limburg en TransferArt

 

Kunstwerken van verschillende Belgische artiesten

Maar liefst 14 verschillende Belgische artiesten hebben een kunstwerk gedoneerd voor de kunstveiling. Elk met hun eigen artistieke stijl en invulling. Van schilderijen op doek tot geblazen glaskunst en beelden. Ook enkele originele werken van Panamarenko en Herman Brood zullen gedurende het hele weekend tentoongesteld worden. Na het event gaan alle werken naar hun plaats bij de nieuwe eigenaars. 

Hieronder vind je een kleine selectie van de werken die geveild worden. Wil je ze allemaal bekijken? Dat kan in levenden lijve op 10, 11 of 12 juni of via digitaal via TransferArt.

 

Wil je graag deelnemen aan de veiling of de kunstwerken van de verschillende Belgische artiesten bezichtigen? Kom dan zeker langs en  bevestig je aanwezigheid via het Facebook event. Meer informatie over het event vind je terug op de website van Kunst met een Grote H

 

Relevante blogposts