Monumentale muurschilderingen fleuren tunnels te Zonhoven op

De gemeente Zonhoven en Treepack gaan de komende maanden samen in zee om een van de grootste muurschilderingen van Limburg te realiseren. Met maar liefst 615 m² zal dit reusachtige openlucht-kunstwerk een pronkstuk worden voor de regio. De muurschilderingen spelen in op de plaatselijke omgeving en de overvloedige aanwezigheid van natuurgebieden uit de streek.

Samen met Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen en street art, zet Zonhoven de rijke natuurbeleving van hun streek extra in de verf. Het canvas voor dit werk is gelegen op de Koningshofweg en wordt momenteel benut als fiets -en autotunnel. Om in te spelen op de fietscultuur in het Limburgse werd er dan ook gekozen voor de verbindende thema’s: fauna & flora, mobiliteit en natuurbeleving. Het volledige project staat in teken van de mutualiteit tussen mens en dier. Een beleving van fauna & flora zonder daarbij hun leefomgeving aan te tasten.

Dankzij de financiële steun van provincie Limburg wordt het mogelijk om dit project te realiseren. Het creatieve luik werd voorzien door Treepack, specialist in het beschilderen van publieke en commerciële ruimtes. Het kunstwerk zal tevens te vinden zijn op de gratis street art cities app.

Mural Zonhoven Treepack
Mural Zonhoven Treepack
Mural Zonhoven Treepack
Mural Zonhoven Treepack

Verbinden van mens en natuur

Dit imposante openlucht kunstwerk toont op een unieke manier waar Zonhoven en de ruime regio voor staan: samenwerking tussen mens en dier, duurzaamheid en natuurbehoud. De gemeente Zonhoven is gelegen in een gebied omringd door prachtige natuurgebieden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in het kunstwerk wordt gespeeld met dit groene gegeven. Verschillende lokale dieren en planten komen aan bod. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk aangezien de gemeente grenst aan De Wijers.

Over Zonhoven

Zonhoven is een gemeente in het midden van de provincie Limburg. De plaatsnaam Zonhoven betekent letterlijk “waterrijk, laaggelegen moerasland dicht bij of aan de waterloop de Son”. Een toepasselijke naam voor een gemeente waarvan de dorpskern grotendeels omgeven wordt door natuur, voornamelijk in de vorm van vijver- en heidegebieden. Meer dan 40 procent van de gemeenteoppervlakte is dan ook beschermd landschap of erkend natuurreservaat. En bij een groene omgeving hoort natuurlijk groene mobiliteit. Juist om die reden besloot de provincie Limburg om het project te ondersteunen met een subsidie die het fietstoerisme in de streek zal stimuleren. Het canvas voor de muurschildering is dan ook gelegen op een vertakking van het fietsknooppunten netwerk. De integratie van duurzame mobiliteit in dit project is dus vanzelfsprekend.

Over Treepack

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke en commerciële ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en streetart waaronder verschillende grote muurschilderingen in Limburg. De visie van Treepack bestaat uit het opwaarderen van publieke ruimtes met kunstwerken van groot formaat. Dit uniek stuk in Zonhoven zal volledig inzetten op een aangenamere beleving in en rond Zonhoven.

Mural Zonhoven Treepack

Mural locatie: Koningshofweg, 3520 Zonhoven

www.treepack.net

Relevante blogposts