Transferart, hét platform voor kunsthandelaars

Al enkele jaren bestaat het platform genaamd Transferantique. Dit online platform is gecreëerd voor professionele antiquairs om op een eenvoudige manier hun collectie te delen en te verkopen. Er is een uitgebreid aanbod aan vintage artikelen terug te vinden: van oldtimers en meubels tot beelden en schilderijen. Door de grote populariteit van de kunstartikelen, werd er besloten om Tansferantique nog wat verder uit te breiden. Daarom is er sinds kort ‘Transferart’. Hier kunnen professionele kunsthandelaars op een makkelijke manier en zonder enige beperkingen contact leggen met elkaar, relaties opbouwen en unieke kunst verhandelen en aankopen.

Een digitale kunstmarkt met voordelen

Er zijn zoveel waardevolle kunstschatten in de wereld. Helaas moet je verschillende markten afgaan vooraleer je dat ene unieke stuk tegenkomt. Dat is waar Transferart het verschil maakt. Het online platform biedt een plaats waar alle kunst kan samenkomen. Met enkele klikken op de muisknop kunnen kunsthandelaars eenvoudig de prachtigste kunstwerken vinden, aankopen en verkopen. Transferart is erop gebrand om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de gebruikers om kwalitatieve kunstwerken te volgen en voor de kunsthandelaars om met elkaar in contact te komen

Het doel van Transferart is om een plaats te creëren waar er een exclusieve gemeenschap ontstaat. Deze moet kunnen genieten van een heleboel voordelen. Een van de voordelen is dat Transferart, in tegenstelling tot andere kunstplatformen, commissievrij werkt. Je betaalt jaarlijks het lidmaatschap en hoeft verder geen percentje af te staan van je verkoop. Bovendien krijg je als lid niet alleen toegang tot het Transferart platform, maar ook tot Transferantique. De kunsthandelaars die regelmatig artikelen uploaden krijgen extra visibiliteit op de sociale media kanalen.

Het Spotter Netwerk is een feature die je al kon terugvinden op het Transferantiqueplatform en dat nu ook wordt overgedragen naar Transferart. Deze functie maakt het mogelijk voor jou om de kunst te vinden die je altijd al zocht. Door simpelweg het artikel waar je naar op zoek bent te delen, kunnen alle Transferart-leden je helpen met de zoektocht. 

Ben je graag mee met het laatste nieuws en leuke weetjes uit de antiekwereld? Daarvoor kan je op Transferantique terecht bij The Timeless Times. Deze feature komt ook naar Transferart, maar dan wel met nieuws uit de kunstwereld uiteraard. 

De virtual showrooms maken het mogelijk voor je om, waar je ook bent, je kunst mee te nemen. Via de app kan je onderweg je kunstwerken uitstallen, en dat alles op een mooie en strakke manier. Als lid krijg je de mogelijkheid om zoveel showrooms aan te maken als je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk onderscheid kan maken tussen je verschillende werken. Zo kan je dan bijvoorbeeld een showroom creëren voor al je beeldwerken en een andere voor al je schilderwerken.

KUNST met een grote H

Transferart ging een samenwerking aan met Rotary International betreffende het kunstveilingsevenement genaamd Kunst met een grote H. Wanneer je naar de website van Transferart surft, kom je terecht bij een lijst aan prachtige kunstwerken waar je op kan bieden tot 19 november. Nadien vindt er nog een offline veiling plaats in Houthalen. Deze zal lopen tot 21 november. De werken die je hier kan terugvinden zijn onder andere die van Panamarenko, Herman Brood, Jan Latinne en nog zoveel andere artiesten. 

Waarom Kunst met een grote H en niet K? Dat komt omdat de H hier voor groot hart staat. Deze veiling is namelijk helemaal in functie van het goede doel gericht op de genezing van kanker bij kinderen. Jaarlijks zijn er gemiddeld 400 kinderen waarbij kanker wordt vastgesteld. Om zeker te zijn dat deze kinderen de best mogelijke behandeling krijgen en dat het onderzoek optimaal verloopt, gaat de opbrengst van deze veiling naar de opleiding van Belgische kinderartsen.

Ben jij een kunstliefhebber en wil je graag meer ontdekken over dit handige platform? Of wil je bijdragen aan dit goede doel? Neem zeker even een kijkje op de website!

Benieuwd naar onze andere artikelen? Ontdek ze allemaal.

Relevante blogposts