Treepack creëert eerste streetart ontdekkingstocht in gemeente Kuurne

KUURNE | Hoe blaas je nieuw leven in verwaarloosde locaties? Dat was de vraag die enige tijd speelde bij de gemeente Kuurne. Zij wilden er alles aan doen om een glimlach te toveren op het gezicht van de toeschouwers. Om die reden namen ze het kunstenaarscollectief Treepack onder de arm. Als geen ander weten ze aan de hand van subtiele ingrepen locaties creatief op te fleuren. Zij namen een tiental locaties in Kuurne onder handen. Tijdens een gezellige wandeling door de gemeente kom je plotseling een levensgroot cadeau tegen, spot je een bandiet die zich schuilhoudt en nog zoveel meer. Al deze toffe kunstwerken kan je terugvinden tijdens de ontdekkingstocht van Tour Surprise langs de zwarte Ezelgem wandelroute.

Treepack brengt streetart naar Kuurne

Als je een kunstenaarscollectief zoekt gespecialiseerd in streetart, dan kom je al snel bij Treepack uit. Deze organisatie kent een netwerk van ruim 200 artiesten. Dagelijks gaan ze aan de slag om kunstprojecten te coördineren en concepten op maat uit te werken. Hun missie bestaat eruit om nieuw leven te blazen in iedere publieke ruimte om zo een aangename sfeer te creëren. De wereld is hun canvas. Van iedere oppervlakte weten ze iets moois te maken. Dat is dan ook de reden dat gemeente Kuurne beroep deed op de expertise van Treepack.

Volgens de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit, is humor de beste remedie tegen een slecht humeur. Dat maakt Tour Surprise dan ook zo een primeur voor België. De wandelroute die doorheen Kuurne loopt heeft een heleboel kunstzinnige knipogen gekregen die een glimlach op ieders gezicht zal toveren. Hij is er steevast van overtuigd dat de streetart ondekkingstocht genaamd Tour Surprise ook nog in andere gemeentes zal plaatsvinden.

Treepack streetart Kuurne

Treepack neemt je mee op streetart ontdekkingstocht in Tour Surprise

Doorheen de gemeente Kuurne werden een tiental locaties onder handen genomen. Op deze plaatsen vind je voortaan de meest kleurrijke streetart, zoals een bandiet die zich schuilhoudt, een levensgroot pakje en nog veel meer.  Het avontuur start aan de Kubox op de zwarte Ezelgem wandelroute. Grijp je Tour Surprise wandelkaart en ontcijfer de ludieke tips om het mysterie rond de verschillende locaties te ontrafelen. De ontdekkingstocht verzekert plezier voor jong en oud. Bovendien is de route ook toegankelijk voor buggy’s, rolstoelgebruikers en fietsers.

Cultuurcoördinator, Saraï Sabbe, geeft nog niks weer over de exacte locaties van deze kunstwerken. Zo behoudt de ontdekkingstocht voor iedereen nog wat het verrassingseffect. De meest kleurrijke creaties vindt je soms op de meest onverwachte plekken. 

Benieuwd wat voor prachtige streetart het kunstenaarscollectief Treepack nog meer uit zijn mouw kan schudden? Bekijk dan snel dit artikel over de reusachtige muurschildering in Zonhoven.

Relevante blogposts